bel redactie 053 - 432 75 27

‘Bureau Stadsvernieuwing’ in Hengelo slaapt...

Gepubliceerd op: 12/09/2017

HENGELO – ‘Bureau Stadsvernieuwing’, meldt het naamplaatje bij de deur. De argeloze bezoeker die zich toegang verschaft tot de ruimte erachter, vindt zich terug in een piepkleine slaapkamer. Met in het bed een ambtenaar, die in diepe slaap is gesukkeld. Het is een project van de Hengelose beeldend kunstenaar Frans Zekhuis.


‘Bureau Stadsvernieuwing’ is één van de opvallende inzendingen van de nieuwe tentoonstelling Het Beddenpaleis in ‘kunstbroedplaats’ StARTion, op de eerste verdieping van het NS-stationsgebouw. Bedden en beddengoed, daar draait het allemaal om. Met werk van 28 kunstenaar. Schilderijen, objecten, foto’s: alles is er.

Inclusief complete bedden en een geheimzinnig tafereel achter zwarte gordijnen met een laken, waaronder zich af en toe iemand beweegt – of lijkt dat maar zo? En met een achterwand met een fotocollage van tientallen saaie Duitse slaapkamerinterieurs.

Het Beddenpaleis is wekelijks geopend van donderdag t/m zondag, van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. De ingang van StARTion is aan de zijkant van het stationsgebouw, aan de zijde van de fietsenflat. Te zien t/m 22 oktober.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht