bel redactie 053 - 432 75 27

Dakruiter geplaatst op kerk Hertme

Gepubliceerd op: 10/11/2017

Dakruiter geplaatst op kerk Hertme

De totale renovatie van het dak van de kerk in Hertme nadert zijn voltooing. De renovatie zal nog deze maand zijn beslag krijgen met het plaatsen van het kruis en de pijnappel op de torenspits.

In het kader van de renovatiewerkzaamheden aan het dak van de kerk in Hertme is onlangs, ter bescherming van het bedeklokje op de kruising van het dak van de kerk naar een ontwerp van Theo Blenke, een dakruiter (kleine spitse toren) geplaatst.

Het ontwerp is uitgevoerd door Harrie Boomkamp. Het daarin opgehangen luidklokje, gegoten in 1726, wordt tijdens een Eucharistieviering drie keer achtereen na het uitspreken van consecratiewoorden geluid.

Met het plaatsen van het torentje is een lang gekoesterde wens van vrijwilliger Jos Mekenkamp in vervulling gegaan. Het luidklokje zal vanaf nu opnieuw te horen zijn tijdens de Eucharistievieringen. Naar verwachting zal de totale renovatie van het dak van de kerk nog deze maand zijn beslag krijgen met als eindhandeling het plaatsen van het kruis en de pijnappel op de torenspits.

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht