bel redactie 053 - 432 75 27

Foto's Stadsarchief Enschede

Stadsarchief Enschede | Op zoek naar origineel van Enschedesche Courant

Gepubliceerd op: 03/01/2018

Om de aandacht te vestigen op het noeste werk van de vrijwilligers van het stadsarchief plaatst 1Twente Enschede een serie van twaalf oude foto's, gekozen door twaalf vrijwilligers. Ze leggen ook uit waarom juist deze foto gezien moet worden. Dit keer is het de beurt aan Diana Diemel. Zij haalt, geïnspireerd door haar vader en voormalig stadsredacteur van Tubantia Paul Diemel, herinneringen op aan de krant. Dit is (voorlopig) het laatste artikel van deze serie.
Lees verder...

Stadsarchief Enschede | Een kijkje bij de Fabrieksschool

Gepubliceerd op: 28/11/2017

Om de aandacht te vestigen op het noeste werk van de vrijwilligers van het stadsarchief plaatst 1Twente Enschede een serie van twaalf oude foto's, gekozen door twaalf vrijwilligers. Ze leggen ook uit waarom juist deze foto gezien moet worden. Dit keer is het de beurt aan Hilde Agterbos.
Lees verder...

Stadsarchief Enschede | de start van het stadhuis in 1930

Gepubliceerd op: 27/10/2017

Om de aandacht te vestigen op het noeste werk van de vrijwilligers van het stadsarchief plaatst TV Enschede FM een serie van twaalf oude foto's, gekozen door twaalf vrijwilligers. Ze leggen ook uit waarom juist deze foto gezien moet worden. Dit keer is het de beurt aan Gertie Bornebroek.
Lees verder...

Meer Foto's Stadsarchief Enschede