bel redactie 053 - 432 75 27

Gemeente organiseert Inloopbijeenkomst over Koopovereenkomst marktplan

Gepubliceerd op: 20/04/2017

Gemeente organiseert Inloopbijeenkomst over Koopovereenkomst marktplan

De Koopovereenkomst voor het marktplan is klaar voor ondertekening. Ook het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn klaar. Daarom organiseert de gemeente op 8 mei een Inloopbijeenkomst.

Eind 2016 koos de gemeenteraad in meerderheid voor Nordwick als ontwikkelaar van het marktplan. Het plan van Nordwick voorziet in circa 1000 vierkante meter ruimte voor detailhandel en/of horeca op de begane grond, een binnentuin en maximaal 24 appartementen op de verdieping, zes grondgebonden koopwoningen (voor starters) aan de Hibbertstraat en parkeerplaatsen achter de woningen. De koopovereenkomst is klaar voor ondertekening.

De koopovereenkomst is de volgende formele stap in de ontwikkeling van de markt. Voordat de handtekeningen daadwerkelijk kunnen worden gezet, vraagt het college de gemeenteraad nog om haar wensen en bedenkingen over de koopovereenkomst kenbaar te maken. In die overeenkomst staat onder meer dat de grond tussen de Markt en de Hibbertstraat door de gemeente wordt verkocht aan Nordwick. De ontwikkelaar is in gesprek met verschillende partijen over de exacte invulling van het pand.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn klaar. Op maandag 8 mei vindt daarover een inloopbijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Deze bijeenkomst begint om 19.30 en duurt tot 21.30. Belangstellenden kunnen elk moment binnenlopen.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht