bel redactie 053 - 432 75 27

Golden Girl moet op zoek naar sponsors

Gepubliceerd op: 18/05/2017

Golden Girl moet op zoek naar sponsors

Boven de voordeur wappert een groot spandoek, een warm onthaal voor de jonge wereldkampioen. De medailles zitten keurig opgeborgen in vier bijpassende doosjes. Twee gouden en twee zilveren, behaald in het Finse Helsinki. Ze straalt van trots. Een mooie afsluiting van het schaatsseizoen.

Het is nog maar kortgeleden dat bovenstaande de inleiding was van een artikel op de voorpagina van onze krant over Joy Beune, de schaatsster uit Borne die zojuist teruggekeerd was van het wereldkampioenschap in Helsinki met twee gouden en twee zilveren medailles.

Truus Spit schreef in het verleden al eens over het grote Bornse schaatstalent in haar rubriek “Zomaar een Bornenaar” en Hennie Kuipers haalde haar op 17 jarige leeftijd al eens persoonlijk van de schaatsbaan om haar de Hennie Kuiper Talenttrofee te overhandigen als hét sporttalent van Overijssel.

Allemaal euforie en alles leek erop dat er een mooie sportieve toekomst in het verschiet lag. Maar hoe anders is het nu. Hoe kan ze verder schaven aan haar ontegenzeggelijk ruimschoots aanwezige talent nu de sponsor van haar team gestopt is en in eerste instantie zelfs de succesvolle trainer Johan Freriksen geen contractverlenging werd aangeboden.
Freriksen is heel belangrijk voor Joy. Onder zijn hoede schaatste Joy Beune de ene na de andere titel en medaille bij elkaar. Donkere wolken pakten zich samen, maar gelukkig is er ook een lichtpuntje. Toen de KNSB lucht van deze affaire kreeg en vernam dat er wereldkampioenen waren die niet meer wisten waar ze terecht konden, staken ze de helpende hand toe. Freriksen kreeg vervolgens alsnog een nieuw contract aangeboden. Er kan dus in ieder geval weer getraind worden. Positief is tevens dat het RTC een doostart heeft gemaakt onder de naam KNSB Oost Regionaal Talenten Centrum.

‘’Het WK van Salt Lake City is mijn droom!’’

Daar zijn ze er echter nog niet mee. Er komt immers veel meer bij kijken. Samen met de ploeg van tien meiden wordt er dagelijks getraind, op de ijsbaan, maar ook in sportscholen. Bovendien staan er regelmatig trainingskampen op de rol! Aan al deze faciliteiten hangen prijskaartjes.
Freriksen ontpopte zich als een tijger die waakt over haar jongen. Ging het gesprek aan met diverse instanties en heeft inmiddels de toezegging dat er meegedacht wordt om een oplossing te vinden voor deze jonge schaatsters.
Een groep ouders heeft intussen een sponsorcommissie opgericht en gaat actief op zoek naar onder meer kledingsponsoren. ‘’Het zou toch eeuwig zonde zijn om deze meisjes maar in het ongewisse te laten’’, verklaart Dianna Beune, de moeder van Joy. ‘’Uiteraard dragen we zelf ook het nodige bij in de kosten, maar alles betalen wordt wel erg moeilijk ook voor de andere ouders en de jonge meiden die nog aan het begin van hun loopbaan staan’’.

Joy wil zich eigenlijk alleen maar met schaatsen en trainen bezig houden en niet te veel denken aan alle problemen die er nu zijn. Momenteel zit ze midden in de examens. Ze wil graag een deel van het HAVO-diploma halen. Door de vele trainingen en wedstrijden heeft ze veel moeten missen, maar ze is vastberaden om dit diploma te halen.
Ondertussen gaat de training gewoon door. Twee keer per dag moet er gesport worden om de conditie op peil te houden. Immers in februari van het volgende jaar staan de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Salt Lake City op de rol. ‘’Er zijn nog wel meer wedstrijden, maar dat is de grootste uitdaging! Daar ga ik voor.’’

Voor dit komende seizoen is het RTC dus op zoek naar sponsoren, om te kunnen investeren in deze jonge talenten. Bent ook u van mening dat deze jonge meiden geholpen moeten worden, neem dan contact op met Marcel Eissink, lid van de sponsorcommissie, tel 06-51337909
T.S en A.H


met dank aan bornse courant

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht