bel redactie 053 - 432 75 27

Persberichten

Juniorreporter Merve en wijkreporters Jenne en Paul beste reporters Enschede


ENSCHEDE – Juniorreporter Merve Aslan en wijkreporters Paul Snellink en Jenne van der Velde zijn verkozen tot beste reporters van Enschede. Middels een verkiezing op facebook konden kijkers van het tv-programma Jij in de wijk stemmen op hun favoriete junior en favoriete wijk reporter.
Lees verder...

Bijzondere programma's bij 1Twente tijdens feestdagen


ENSCHEDE – Ook dit jaar zendt 1Twente tijdens de kerstdagen bijzondere programma’s uit op radio en tv. Het aanbod is gevarieerd: kerstmuziek in de Winterse 50, de Hengelose Revue, een documentaire over FC Twente en een oudejaarsconference van Vincent Bijlo. Alleen bij 1Twente is Willie Oosterhuis op oudejaarsavond te zien met zijn Oliebollenparty.
Lees verder...

Kijk achter de schermen bij 1Twente Enschede en Tubantia


Op zaterdag 25 november openen de deuren van het Mediahuis Twente. Van 10.00 tot 15.00 uur laten de omroep 1Twente Enschede (voorheen TV Enschede FM) en de regionale krant Tubantia bezoekers meekijken achter de schermen en op de redacties. Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers hun eigen radio of tv-talent laten zien met screentesten en stemtesten.
Lees verder...

Verbouwing stilgelegd voor zorgdebat in X-Media Huis Twente


Er wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de begane grond in het Balengebouw in de wijk Roombeek, Enschede. Begin november verhuist Newsroom, de voor Europa enig bekende, publiek private samenwerking van 1Twente / TV Enschede FM en de stadsredactie van Tubantia naar dit nieuwe onderkomen.
Lees verder...

Volg de Military Boekelo live op 1Twente


Ook dit jaar hoef je niets te missen van een van de grootste paardensportevenementen van Nederland. 1Twente doet deze week uitgebreid verslag van de Military in Boekelo. Van de veterinaire keuring tot aan de crosscountry en springparcours: wij zijn er bij, live op de radio. De uitzendingen zijn te horen via de frequenties van Enschede FM en de lokale omroepen van Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen.
Lees verder...

Atak TV vanaf vrijdag weer te zien op TV Enschede


Het tweede seizoen van Atak TV gaat vrijdag van start op TV Enschede. In het tv-programma zijn wekelijks opnames te zien van optredens in het Enschedese poppodium. Ook komen interviews met artiesten voorbij. Atak TV wordt elke vrijdagavond uitgezonden om 18.30 uur, met elk uur een herhaling.
Lees verder...

TV Enschede FM/1Twente verhuist ook naar Balengebouw


TV Enschede FM/1Twente en de Newsroom verhuizen net als de centrale redactie van Tubantia naar het Balengebouw op Roombeek. De regionale krant verhuist begin oktober, de omroep en de Newsroom volgen begin november.
 
Lees verder...

Concerten vanuit Jazzpodium de Tor op TV Enschede


TV Enschede start op woensdag 20 september met een serie concerten vanuit Jazzpodium de Tor in Enschede. Elke week is om 18.10 uur TOR Tube te zien, met optredens van bekende jazzmusici. Het programma wordt dezelfde avond elk uur herhaald op TV Enschede en is ook te zien bij de andere omroepen van 1Twente; Hengelo TV, TV Borne, AA Visie en Sternet.
Lees verder...

VIDEO TV Enschede FM wint twee Lokale Omroep Awards


TV Enschede FM heeft zaterdag twee Lokale Omroep Awards gewonnen, voor beste radioprogramma en voor presentatietalent. De prijzen voor de lokale omroepen zijn een initiatief van branchevereniging OLON en werden zaterdag uitgereikt tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum.
Lees verder...

Lokale media in Enschede willen 80 procent opkomst


TV Enschede FM en de stadsredactie Enschede van Tubantia lanceren vrijdag het project ‘Ik teken voor 80!’ De beide lokale media doen dat tijdens het festival D’RAN 17 in Enschede. ‘Ik teken voor 80!’ verwijst naar de gezamenlijke ambitie om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart een opkomstpercentage van 80 procent te halen, wat fors hoger is dan normaal.
Lees verder...

Despacito nummer 1 in zomerhitlijst TV Enschede FM


Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee is de zomerhit van 2017. Het reggaeton-nummer komt binnen op nummer 1 van de nieuwe Zomerse 50 van TV Enschede FM, die vandaag bekend is geworden. De Lambada van Kaoma zakt naar nummer 2 en de derde plaats is voor Summer of ’69 van Bryan Adams. Despacito wint met grote overmacht: van de 120.000 uitgebrachte stemmen gingen er meer dan 15.000 naar het nummer uit Puerto Rico.
Lees verder...

AUDIO Strijd om zomerhit tussen 'Despacito' en 'Als de zon schijnt'


Elk jaar in de zomervakantie is het weer de vraag: wat is dit jaar de zomerhit? Is dat ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee of gaat André van Duin dit jaar met de eretitel aan de haal? Zijn hit ‘Als de zon schijnt’ zou wel eens hoog binnen kunnen komen in de nieuwe Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de meest populaire zomerhits ooit.
Lees verder...

Vijf nominaties TV Enschede FM bij Lokale Omroep Awards


TV Enschede FM is vijf keer genomineerd voor een Lokale Omroep Award. Dat is maandag bekendgemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland.
Lees verder...

TV Enschede FM genomineerd voor 'Beste lokale omroep'


TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Dat is dinsdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland.
Lees verder...

Volg de 45ste Batavierenrace met BataRadio


Ook dit jaar is de Batavierenrace van begin tot eind te volgen via BataRadio. De uitzending via Enschede FM begint vrijdagavond om 21:00 uur en loopt door tot zaterdag 19.00 uur. Lees verder...

Speciale live-uitzending Enschede Marathon op 1Twente


ENSCHEDE - De Enschede Marathon wordt dit jaar op een vernieuwende manier uitgezonden bij 1Twente, de samenwerkende lokale omroepen in Twente. Beelden van speciale reporters worden toegevoegd aan de live-uitzending. Ook is er voor het eerst een voor- en nabeschouwing vanuit de studio in Enschede.

Lees verder...

Specials op TV Enschede tijdens paasdagen


ENSCHEDE- Tijdens de paasdagen pakt TV Enschede FM uit met een aantal speciale programma's, met onder meer een volledige registratie van de Hengelose Revue van dit jaar, Willem Wilmink-gedichten en de special 'Jannes onderweg naar jou'.
Lees verder...

‘Groeten uit Dalian’ volgt leerlingen Bonhoeffer in China


ENSCHEDE – Leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede gaan voor een uitwisseling naar de Chinese stad Dalian. Verslaggever Jadrike Boels van Newsroom Enschede gaat mee met de scholieren en maakt elke dag een vlog.  
Lees verder...

Twentse lijsttrekkersdebatten te zien op TV Enschede


TV Enschede zendt vanaf maandag, samen met de samenwerkende lokale omroepen uit Twente, elke werkdag een samenvatting uit van de lijsttrekkersdebatten op de campus van de Universiteit Twente in Enschede.
Lees verder...

Enschede in debat tijdens slotavond Enschede Wekt Op


Naar aanleiding van de campagne Enschede Wekt Op houden de redacties van TV Enschede FM en TC Tubantia en de gemeente Enschede samen een slotavond. Belanghebbenden gaan woensdagavond in het Balengebouw met elkaar in discussie over duurzaamheid in Enschede. Daarbij wordt onder meer gesproken over de plaatsing van windmolens en zonnepanelen in de stad.
Lees verder...

Optredens in Atak vanaf vrijdag op TV Enschede


TV Enschede start vrijdag 3 februari met het nieuwe programma Atak TV. In dit tv-programma zijn wekelijks opnames te zien van optredens in het Enschedese poppodium. Ook komen interviews met artiesten voorbij. Atak TV wordt elke vrijdagavond uitgezonden om 18.25 uur, met vervolgens elk uur een herhaling.
Lees verder...

Muzikale jaarwisseling met Oliebollenparty Willie Oosterhuis


ENSCHEDE – TV Enschede FM zendt rond de jaarwisseling weer diverse bijzondere programma’s uit op radio en tv. Het nieuwe jaar wordt muzikaal ingeluid met een speciale editie van de Euregiotap met Willie Oosterhuis. Lees verder...

Mariah Carey op 1 in kersthitlijst van TV Enschede FM


‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey is dit jaar de populairste kersthit. Het nummer uit 1994 stijgt van plaats 5 naar de hoogste plek in de Winterse 50, de jaarlijkse kersthitlijst van TV Enschede FM. Lees verder...

Kerst met specials en Winterse 50 bij TV Enschede FM


ENSCHEDE – De feestdagen worden door TV Enschede FM op een mooie manier gevierd, met een speciale programmering rondom de feestdagen. Zowel op radio als op tv is er aandacht voor de kerst. Zo is er een nieuwe Winterse 50 en zijn er speciale kerstedities van de programma’s Jij in de Wijk, Van Eigen Bodem en de EURegiotap. Lees verder...

AUDIO TV Enschede FM opent stembus Winterse 50: wat zijn de grootste kersthits?


Is Last Christmas van Wham nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker ingehaald door Chris Rea, Band Aid of Mariah Carey? Deze week is de stembus open voor de Winterse 50, de hitlijst van TV Enschede FM met de populairste kersthits. Lees verder...

Dertig Junior Reporters aan de slag bij TV Enschede


Dertig Enschedese scholieren laten de komende maanden hun wijk of dorp zien in vlogs en video’s op TV Enschede. De Junior Reporters doen dit vanuit hun maatschappelijke stage. De aftrap was op dinsdag 25 oktober.
Lees verder...

Excentrieke Enschedeërs in ‘Van Eigen Bodem’


TV Enschede FM start woensdagavond met een tiendelige serie rondom bijzondere Enschedeërs. In dit programma wordt ingezoomd op inwoners van Enschede met een bijzondere hobby of een bijzonder leven. Lees verder...

Elke dag live de Military Boekelo via Military Vandaag


Dit jaar verzorgen TV Enschede FM, 1Twente en de Military Boekelo-Enschede in samenwerking met de vele partners elke dag live Military Vandaag via radio. Daarnaast is er dagelijks een verslag van de dag op tv en internet. Thuisblijvers hoeven dus niets te missen. Lees verder...

Muzikaal talent in A Taste of GroofZ op TV Enschede


TV Enschede start vrijdag met het nieuwe tv-programma A Taste of GroofZ. In dit programma zijn wekelijks optredens te zien van talentvolle jonge artiesten. De intieme optredens vonden plaats bij het nieuwe poppodium GroofZ in Enschede. Lees verder...

AUDIO Verrassend veel zomerhits in verregende zomer


De slechte zomer van 2016 heeft verrassend veel zomerhits opgeleverd. In de Zomerse 50 van dit jaar komen maar liefst 10 hits uit 2016 binnen. “Nog niet eerder kwamen er zoveel zomerhits uit hetzelfde jaar in de lijst terecht”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, initiatiefnemer van de zomerse hitlijst. “Het was een zomer van niks, met veel regen en maar een paar zonnig dagen. Ondanks dat kent deze zomer toch veel zomerhits, nummers die je een zonnig gevoel geven.” Lees verder...

FC Twente en TV Enschede FM gaan nauw samenwerken


FC Twente gaat ook het komende eredivisieseizoen nauw samenwerken met TV Enschede FM. Zondag is deze samenwerking officieel bekrachtigd tijdens de Open Dag van de club. "Met TV Enschede FM werken wij al jaren prettig samen en het is een logische stap dat verder uit te bouwen", vertelt Marco Behrens, manager commerciële zaken bij FC Twente. Lees verder...

TV Enschede FM doet verslag Open Dag FC Twente


De Open Dag van FC Twente is zondag live te horen bij Enschede FM. Vanaf 12.00 uur komt de uitzending vanuit een mobiele studio bij De Grolsch Veste. Een aantal spelers schuift aan in deze studio en er lopen verslaggevers over het terrein die kijken bij de diverse activiteiten. Lees verder...

AUDIO Is 'Liever te dik in de kist' de zomerhit van 2016?


De zomerhit van 2016 kan wel eens uit Nederland komen. ‘Liever te dik in de kist’ van Stef Ekkel en René Karst gooit hoge ogen in de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits. “Er wordt massaal op dit nummer gestemd”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initatiefnemer van de Zomerse 50. “Het nummer voldoet ook aan het recept voor een zomerhit: een aanstekelijke melodie met ludieke tekst die je eenvoudig mee kunt zingen.” Lees verder...

Nieuw op TV Enschede: YouTube-duo De Gladjakkers


Bram Agterbos en Jort Martens zijn als De Gladjakkers razend populair op YouTube. Ze scoren online grote hits met hun grappige sketches, liedjes en bizarre weddenschappen. Hun YouTube-kanaal heeft al tegen de 2000 abonnees en dat in slechts een paar maanden tijd. Lees verder...

Nieuw radioprogramma op donderdag: The Big Dick Club


Op Enschede FM is voortaan elke donderdagavond het programma 'The Big Dick Club' te horen, van 23.00 tot middernacht. Het programma wordt gepresenteerd door Dick Janssen, die als tiener al in de weer was met bandrecorders, mengpanelen, draaitafels en geheime zenders. Lees verder...

Nieuwe radioprogrammering Enschede FM


Enschede FM heeft vanaf dit weekend een nieuwe programmering. De meeste programma's blijven op de vertrouwde dagen en tijden te horen, maar er zijn ook enkele verschuivingen en er komen programma's bij. Lees verder...

Serie over volkszanger Jannes op TV Enschede


Volkszanger Jannes keert deze zomer terug op TV Enschede. Op zaterdag 9 juli start de driedelige serie 'Jannes, Onderweg naar Jou'. De eerste uitzending is om 18.25 uur, waarna het programma de hele avond elk uur herhaald wordt. Lees verder...

TV Enschede FM wint prijs 'beste excursie' Beroepsvizier


Een bezoek aan TV Enschede FM was de beste excursie van dit schooljaar. Dat hebben leerlingen van scholen uit Enschede geoordeeld. De scholieren van 10 tot 14 jaar bezochten vanuit Beroepsvizier in totaal tien bedrijven, waarna ze een beoordeling mochten geven. De lokale omroep kreeg daarbij de hoogste cijfers. Beroepsvizier laat kinderen kennis maken met diverse beroepen, zodat ze kunnen ontdekken waar hun passie en talent ligt. Lees verder...

Radio-verslag ROC-studenten van Kunst in het Volkspark


Op Enschede FM is zondag een uitgebreide terugblik te horen op het evenement Kunst in het Volkspark. Studenten van de opleiding Mediaredactie van het ROC van Twente hebben in het park opnames gemaakt. Ze spraken met bezoekers, kunstenaars die hun werk lieten zien en muzikanten die een optreden gaven. Deze interviews zijn te horen in het programma Art@ThePark, zondag 19 juni van 12:00 tot 14:00 uur op Enschede FM. Het programma is een samenwerking tussen ROC van Twente, TV Enschede FM en licht- en geluidverhuur Stage X. Lees verder...

TV Enschede FM wint Lokale Omroep Award Crossmediaal


TV Enschede FM heeft vrijdag de Lokale Omroep Award gewonnen in de categorie Crossmediaal. De omroep krijgt deze mediaprijs voor de verslaggeving over grondwateroverlast in Enschede. De prijs werd vrijdag uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

Via radio, tv, online en in de krant werd de afgelopen maanden volop aandacht besteed aan de overlast door grondwater. De berichtgeving hierover kwam vanuit de Newsroom Enschede, de samenwerking tussen de lokale redacties van TV Enschede FM en TC Tubantia. “Het afgelopen jaar hebben we keihard gewerkt aan het verder uitbouwen van de Newsroom Enschede”, vertelt Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM. “Het nieuws over Enschede wordt door ons gebracht op alle media-typen die we hebben; radio, tv, print en online. Onze ambitie is om iedere Enschedeër elke dag te bereiken via een of meer van onze kanalen.”

De landelijke mediaprijs is voor de berichtgeving over overlast door grondwater. Door redactioneel onderzoek kreeg de Newsroom Enschede 500 klachten binnen over natte kelders en schimmelvorming. Ook hebben bijna 1000 Enschedeërs hun mening gegeven in een uitgebreide enquête. Van Willigen: “Inwoners van Enschede hebben via ons een overzicht gekregen van de problematiek die veel huizenbezitters bezig hield, en nog steeds houdt. Alle aandacht vanuit de Newsroom heeft geleid tot vragen in de lokale politiek en een nieuw onderzoek met peilbuizen in de grond. We hopen dat Enschede verlost wordt van dit probleem en het is natuurlijk erg mooi wij daar als media een rol in hebben kunnen spelen.”

Het Newsroom-concept is zo uniek en vernieuwend dat staatssecretaris Sander Dekker (OCW) de Newsroom Enschede heeft geopend en dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek deze als landelijke pilot ziet voor journalistieke innovatie in de regio. Van Willigen: “Het fonds stelt ons de komende drie jaar in totaal 450.000 euro ter beschikking om het concept van de Newsroom in de praktijk uit te voeren.”

TV Enschede FM was daarnaast, samen met zes andere omroepen, genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. Die prijs ging dit jaar naar OOG, de lokale omroep van Groningen. Lees verder...

Open dag bij TV Enschede FM en Newsroom Enschede


TV Enschede FM houdt zaterdag een open dag. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn alle radio- en tv-studio's aan de Roomweg 79 vrij te bekijken. Medewerkers geven die dag uitleg over het maken van programma's en wie wil kan zelf voor de tv-camera staan of als dj oefenen. Ook is zaterdag de Newsroom Enschede geopend, de gezamenlijke nieuwsredactie van TC Tubantia en TV Enschede FM. Bezoekers kunnen zien hoe een nieuwsredactie werkt en zelf hun tips aandragen.
Lees verder...

TV Enschede FM genomineerd voor drie mediaprijzen


TV Enschede FM is genomineerd voor drie landelijke media-prijzen. De lokale omroep van Enschede maakt kans op een Lokale Omroep Award in de categoriën radio en crossmediaal. Dat werd maandag bekend. Lees verder...

Newsroom special: Hoe kon het zover komen met FC Twente?


De Newsroom Enschede heeft woensdag een special gepresenteerd over de licentie van FC Twente. In de video is te zien hoe het zover heeft kunnen komen met de Enschedese club.  Lees verder...

Documentaire over 'nieuwe' FC Twente op TV Enschede


TV Enschede zendt pinksterzondag om 18.00 uur de documentaire ‘Nieuwe Realiteit’ uit, over de sportieve gevolgen van de problemen bij FC Twente. De club heeft geen geld om spelers aan te trekken, dus is er ruimte voor talenten uit de eigen voetbalacademie, zoals Jeroen van der Lely, Jari Oosterwijk en Joël Drommel. Lees verder...

TV Enschede FM staat stil bij Tweede Wereldoorlog


TV Enschede staat op 4 en 5 mei met twee documentaires stil bij de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei is, na het TV Enschede Nieuws, de documentaire ‘Door de ogen van’ te zien. De documentaire is een samenwerking tussen TV Enschede FM en de website Secondworldwar.nl. Lees verder...

VIDEO TV Enschede FM genomineerd voor beste lokale omroep


TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Dat is donderdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De zeven genomineerde omroepen presenteren zich half mei voor een vakjury, met presentator Toine van Peperstraten als voorzitter. Op vrijdag 10 juni wordt de winnaar bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van de Lokale Omroep. Lees verder...

BataRadio doet 22 uur live verslag van Batavierenrace


Op zaterdag 23 april is de 44ste Batavierenrace, de grootste estafetterace ter wereld en het grootste studentenevenement van Nederland. Dit jaar gaat een groep van 8500 studenten vanuit heel Nederland de race lopen: een estafetteloop over 175 kilometer van Nijmegen naar Enschede. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur doen 15 studenten verslag via de radio:  vanaf het startschot in Nijmegen tot aan de finish op de campus van de Universiteit Twente. De ploeg van vijftien studenten is onderdeel van BataRadio, het radiostation van de Batavierenrace dat 22 uur lang te horen is via TV Enschede FM (105.1 FM), via de Bata-app en het internet. En dit jaar wordt BataRadio ook geüpgraded naar Visual Radio.  Lees verder...

Enschede Marathon ook dit jaar bij TV Enschede FM


TV Enschede FM doet ook dit jaar volop verslag van de Enschede Marathon, via radio, tv en online. De oudste marathon van Nederland wordt gelopen op zondag 17 april. TV Enschede FM brengt die dag continu updates via Twitter en Facebook, met foto’s en video’s en het laatste nieuws. Hierdoor is het ook voor de lopers en de toeschouwers langs de kant eenvoudig om op de hoogte te blijven. Lees verder...

Specials op TV Enschede tijdens paasdagen


TV Enschede FM pakt tijdens de paasdagen uit met een aantal speciale programma’s, met onder meer een volledige registratie van de Hengelose Revue van dit jaar en documentaires over FC Twente en het Solar Team Twente. Lees verder...

Ilse en Lieneke zijn Beste Reporters van Enschede


Juniorreporter Ilse Bongers uit de Eschmarke en wijkreporter Lieneke van Loenen uit Lonneker zijn verkozen tot Beste Junior- en Beste Wijkreporter van Enschede over het afgelopen jaar. Lees verder...

Verkiezing Beste Wijkreporters van Enschede


ENSCHEDE – Voor het nieuwe wijkprogramma Jij in de Wijk heeft de Nwsroom Enschede 3 wijkreporters en 3 juniorreporters genomineerd. Jij in de Wijk is een wijkprogramma van TV Enschede FM dat wekelijks op donderdagavond om 18.10 uur wordt uitgezonden Lees verder...

Euregiotap met Willie Oosterhuis ook op de radio


De Euregiotap is vanaf 3 januari ook te horen op de radio. Het programma wordt elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Enschede FM. De show met Nederlands- en Duitstalige muziek wordt gepresenteerd door Willie Oosterhuis. Lees verder...

Een goede jaarwisseling met TV Enschede FM


ENSCHEDE – TV Enschede FM zendt rond de jaarwisseling weer diverse bijzondere programma’s uit op radio en tv. In de speciale programmering is rekening gehouden met programma’s waar muziek in zit en programma’s waar met de hele familie naar kan worden gekeken.  Lees verder...

Kerst met muziek en kerstwensen bij TV Enschede FM


ENSCHEDE – Ook dit jaar zendt TV Enschede FM tijdens de kerstdagen veel extra programma’s uit op radio en tv, met veel muziek en een speciale kersteditie van het wijkprogramma Jij in de Wijk.
  Lees verder...

Imagine van John Lennon snelste stijger in Winterse 50


Imagine van John Lennon is dit jaar de snelste stijger in de Winterse 50. Het nummer maakt een gigantische sprong, van 34 naar 6. Lennon verdrijft daarmee zelfs zijn andere notering, de kersthit Happy X-Mas, naar een lagere plek in de lijst. Lees verder...

Deze week stemweek voor Winterse 50 2015


Deze week kan er worden gestemd voor de Winterse 50 2015, de jaarlijkse hitlijst met de meest populaire kersthits ooit. Stemmen kan tot en met zondag op de website www.winterse50.nl. Wie op deze site een persoonlijke top 5 invult van kersthits, maakt daarmee ook kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De veertiende editie van de Winterse 50 is rond Kerst te horen bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl. Lees verder...

Stimuleringsfonds investeert fors in Newsroom Enschede


Het samenwerkingsverband tussen De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM heeft nationale erkenning gekregen. Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek ondersteunt het project “Newsroom Enschede” de komende drie jaar met 450.000 euro. Lees verder...

Popronde Enschede live bij Enschede FM


Enschede – De Popronde Enschede is vrijdagavond 20 november live te horen bij Enschede FM. De Popronde is het reizende festival dat ieder weekend vanaf 17 september een andere plaats in Nederland aandoet. Dit jaar doen 38 steden mee, waaronder Hengelo en Enschede.
Lees verder...

Finale RED Engineers Challenge LIVE


ENSCHEDE – TV Enschede brengt zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur een live-verslag van de finale van de RED Engineers Challenge vanaf Saxion. Op het YouTube-kanaal van TV Enschede FM brengen presentatoren Marlieke Gortmaker en Niels Veurink van het RED Engineers Journaal een uitgebreid verslag van de wedstrijd en de presentaties. Ook spreken zij met de juryleden en ze interviewen de teams in de speciale RED Engineers Room.  Lees verder...

Elke dag live de Military Boekelo via Military Vandaag


Ook dit jaar verzorgen TV Enschede FM, 1Twente en de Military Boekelo-Enschede in samenwerking met de vele partners elke dag live Military Vandaag via radio, tv en internet. Thuisblijvers hoeven dus niets te missen.
 
Lees verder...

Textielbeat ‘The Final Edition’, tv-serie en tentoonstelling


TV Enschede FM werkt samen met Bibliotheek Enschede, Stichting Textielbeat en het Poparchief Twente om Textielbeat nog een keer groots in de spotlights te zetten.  De laatste editie van Textielbeat is omgezet in een wekelijkse tv-serie. Een concertregistratie met interviews, sfeerbeelden en heel veel muziek.
 
  Lees verder...

Nieuw tv-programma duikt de wijken in


ENSCHEDE – TV Enschede FM is deze week begonnen met het nieuwe tv-programma Jij in de Wijk. Inwoners uit Enschede worden in dit programma betrokken bij nieuws uit hun omgeving. Wijkreporters uit verschillende wijken van Enschede gaan op pad als verslaggever. Daarnaast peilt het team van Jij in de Wijk bij wijkbewoners hun mening over actuele gebeurtenissen in de wijk. Lees verder...

Lambada van Kaoma populairste zomerhit ooit


De Lambada van Kaoma is de populairste zomerhit ooit. Dat blijkt uit de nieuwe Zomerse 50 die vandaag is verschenen. Deze jaarlijkse hitlijst van TV Enschede FM bevat de 50 meest populaire zomerhits, van hits uit de jaren 70, 80 en 90 tot de recentere zomerhits. Het is voor het eerst dat de Lambada op nummer 1 staat. Op plek 2 staat eeuwige tweede Bryan Adams met Summer of ’69, plek 3 is voor Kid Rock met All Summer Long. De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden bij 150 radiozenders in Nederland en België, uiteraard ook bij TV Enschede FM. Ook is er een tv-special, gepresenteerd door zanger Frank van Etten. Lees verder...

Zomer van 2015 vooralsnog zonder zomerhit


De zomer van 2015 heeft nog geen duidelijke zomerhit opgeleverd. Voor het eerst in jaren is er deze zomer geen nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat blijkt uit de tussenstand van de Zomerse 50, de jaarlijkse hitlijst met de populairste zomerhits ooit gemaakt. Lees verder...

Open Dag FC Twente bij TV Enschede FM


TV Enschede FM is ook dit jaar aanwezig bij de Open Dag van FC Twente op zondag 26 juli. Op de radio bij Enschede FM is de Open Dag van 12.00 tot 18.00 uur rechtstreeks te volgen, met interviews en reportages en uiteraard live de spelerspresentatie. De radiostudio staat vlakbij het hoofdpodium. TV Enschede maakt een special die dezelfde dag nog online staat en donderdagavond wordt uitgezonden in het wekelijkse programma FC Twente TV. Lees verder...

Innovatieve samenwerking tussen commerciële en publieke media in de Newsroom


Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is erg enthousiast over de samenwerking tussen TV Enschede FM en de stadsredactie van de TC Tubantia: "Innovaties als deze zijn noodzakelijk ten tijde van bezuinigingen op lokaal en regionaal gebied." Lees verder...

Staatssecretaris Sander Dekker opent Newsroom Enschede


Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komt maandag naar Enschede om de Newsroom Enschede te openen. Hij doet dat samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. De Newsroom is de gezamenlijke redactievloer van TV Enschede FM en de stadsredactie van de TC Tubantia. Lees verder...

TV Enschede FM wint prijs voor beste presentatietalent


Presentatrice Marlieke Gortmaker van TV Enschede FM heeft vrijdag de Lokale Omroep Award gewonnen voor beste presentatietalent. Ze kreeg deze prijs uitgereikt door jurylid en radionieuwslezer Bart Jan Cune in Beeld en Geluid in Hilversum. Volgens de jury blijft Gortmaker zichzelf tijdens het presenteren en komt ze daardoor naturel over. Gortmaker presenteert bij TV Enschede FM onder meer het dagelijkse TV Enschede Nieuws en programma's rondom de Red Engineers Challenge en Textielbeat.
Lees verder...

Vijf Twentse nominaties voor landelijke mediaprijzen


De lokale omroepen in Twente hebben vijf nominaties in de wacht gesleept voor landelijke mediaprijzen. Dat werd donderdag bekend. De nominaties zijn toegekend aan drie omroepen binnen het Regionaal Mediacentrum Twente: Radio Hengelo TV, RTV Sternet en TV Enschede FM. Lees verder...

Hengelose Revue pinkstermaandag op TV Enschede


Op Pinkstermaandag zendt TV Enschede de voorstelling Veel Plezier van de Hengelose Revue uit. De voorstelling heeft eerder dit jaar 3500 bezoekers naar het theater getrokken. Veel Plezier is te zien om 12.00 uur en wordt daarna nog herhaald om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Lees verder...

Dagelijkse special FBK Games op TV Enschede


Op TV Enschede is deze week elke dag een update te zien rond de FBK Games. Deze atletiekwedstrijd wordt in het Pinksterweekend gehouden in Hengelo. Elke dag is de update te zien om 18.10 uur, na het TV Enschede Nieuws, en deze wordt de hele avond en nacht elk uur herhaald. Lees verder...

Documentaire Oorlog in Overijssel bij lokale omroepen


De documentaire Oorlog in Overijssel is op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, te zien bij de lokale omroepen in Overijssel. De documentaire wordt uitgezonden om 18.00 uur, waarna de film dezelfde avond nog diverse malen herhaald wordt. Lees verder...

TV Enschede FM genomineerd voor Beste Lokale Omroep


TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. Dat is dinsdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De zeven genomineerde omroepen presenteren zich half mei voor een vakjury, met presentator Toine van Peperstraten als voorzitter. Op vrijdag 5 juni wordt de winnaar bekendgemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van de Lokale Omroep. Lees verder...

BataRadio doet weer live verslag Batavierenrace


Ook dit jaar is de Batavierenrace van begin tot eind te volgen via BataRadio. De uitzending via Enschede FM begint vrijdagavond om 23.00 uur en loopt door tot zaterdag 19.00 uur, via de Bata-app en het internet is BataRadio al vanaf 21.00 uur te beluisteren. Het team van BataRadio bestaat uit vijftien enthousiaste studenten die vanuit het sportcentrum op de campus van de Universiteit Twente verslag doen van de Batavierenrace, de loop die onder de studenten beter bekend staat als De Bata. "Een enorme organisatie", aldus Evert Duipmans, een van de dj’s van BataRadio, "maar we hebben er enorm veel zin in." Lees verder...

Enschede Marathon live bij TV Enschede FM


De Enschede Marathon is ook dit jaar live te volgen bij TV Enschede FM. Naast het wedstrijdverslag op radio en televisie zijn er ook interviews met bezoekers en lopers. Niet alleen de hele marathon wordt belicht, ook de andere afstanden komen aan bod. Lees verder...

Documentaire over Bad Boekelo op TV Enschede


Op TV Enschede is paasmaandag de documentaire Zee op de Heide te zien. In deze documentaire over het oude Bad Boekelo vertellen de finalisten van een lezersactie van de TC Tubantia hun verhaal. Het gaat om persoonlijke verhalen en anekdotes rondom het golfslagbad. Ook zijn er unieke historische beelden van het bad te zien. Zee op de Heide is tweede paasdag te zien om 18.00 uur en wordt elk uur herhaald. Ook is de uitzending beschikbaar bij Uitzending Gemist. Lees verder...

Verhalen uit het Volkspark op TV Enschede


TV Enschede FM start vrijdag 27 maart met het programma ‘Verhalen uit het Volkspark’, een serie korte documentaires over het park bij het centrum van Enschede. De filmpjes zijn gemaakt door studenten Media, Informatie en Communicatie van Saxion. Het programma is te zien om 18.25 uur op TV Enschede, na het TV Enschede Nieuws en TwenteBreed, en wordt elk uur herhaald. Lees verder...

Een goede jaarwisseling met TV Enschede FM


TV Enschede FM zendt rond de jaarwisseling weer diverse bijzondere programma’s uit op radio en tv. Uit reacties van luisteraars en kijkers blijkt dat er vooral behoefte is aan muziek en aan programma’s waar met de hele familie naar kan worden gekeken. In de speciale programmering is daar rekening mee gehouden. Lees verder...

Kerst vol theater en muziek bij TV Enschede FM


Ook dit jaar zendt TV Enschede FM tijdens de kerstdagen veel extra programma’s uit op radio en tv, met vooral muziek en theater. Elke avond is om 20.00 uur op TV Enschede een grote show te zien; op kerstavond het meezing-concert Joy to the World, eerste kerstdag een complete voorstelling van Twente Plat en op tweede kerstdag de voorstelling Kom d’r in! van de Hengelose Revue. Lees verder...

Valse noten helpen Mariah Carey in Winterse 50


De valse noten van Mariah Carey onlangs bij een kerstconcert in New York hebben haar nu toch wat goeds gebracht. Haar kersthit All I want for Christmas is you maakt een sprong in de Winterse 50 van plek 4 naar 2. Het liedje is daarmee de op een na populairste kersthit ooit. Het populairst is nog steeds Last Christmas van Wham, zo blijkt uit de nieuwste Winterse 50, die maandag bekend is geworden. Lees verder...

Stembus voor de Winterse 50 weer geopend


De grootste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50, de jaarlijkse hitlijst met de grootste en meest populaire kersthits ooit. Op Enschede FM is de lijst te horen op zondag 21 december, van 13.00 tot 17.00 uur. Op www.winterse50.nl kan tot en met zondag 14 december gestemd worden voor de Winterse 50 van 2014. Lees verder...

Rock Crown draait de beste albums van 2014


Het einde van het jaar nadert en dat betekent traditiegetrouw terugblikken op het afgelopen jaar. Het Enschede FM-programma Rock Crown doet dat met de Album Top 50 van 2014. De hele maand december staat bij Rock Crown in het teken van deze lijst. Lees verder...

Stel uw vraag aan burgemeester Peter den Oudsten


Burgemeester Peter den Oudsten vertrekt eind dit jaar naar Groningen. Huis aan Huis Enschede en TV Enschede FM bieden inwoners van Enschede een laatste kans om hem vragen te stellen. Lees verder...

Intocht Sinterklaas bij TV Enschede FM


TV Enschede FM doet op zaterdag 15 november op radio en tv uitgebreid verslag van de intocht van Sinterklaas in Enschede. Op de radio is tussen 10.00 en 12.00 uur live te horen hoe de goedheiligman met zijn pakjesboot de haven van Enschede binnenvaart. Friede Wevers doet hier rechtstreeks verslag van tijdens het radioprogramma Weekend Enschede. 
Lees verder...

Studenten Saxion maken eigen radioprogramma


Vanaf woensdag hebben studenten van Saxion hun eigen programma op Enschede FM. De studenten maken de radio-uitzendingen als studieopdracht voor hun opleiding Media, Informatie en Communicatie. Zeven groepen tweedejaars zijn ook zeven woensdagen op rij te horen op Enschede FM van 19.00 tot 20.00 uur. Lees verder...

Nominatie TV Enschede FM voor vrijwilligersprijs


TV Enschede FM is ook dit jaar genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Het is voor het vierde jaar op rij dat de omroep genomineerd wordt. De omroep krijgt de nominatie doordat er met de inzet van bijna 200 vrijwilligers al jarenlang radio- en tv-programma’s worden uitgezonden van hoge kwaliteit. Naast de vele vrijwilligers zijn bij de lokale omroep van Enschede ook 25 stagiaires en een aantal betaalde krachten werkzaam. Stemmen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs kan tot en met 6 november op www.ovp2014.nl, de dag erna worden de winnaars bekendgemaakt in het Provinciehuis in Zwolle. Er zijn dit jaar ruim 70 organisaties uit Overijssel genomineerd voor de prijs van de provincie Overijssel. Lees verder...

Military Boekelo-Enschede uitgebreid bij TV Enschede FM


De 44ste editie van de Military Boekelo-Enschede is deze week uitgebreid te volgen via TV Enschede FM. Thuisblijvers worden elke dag op de hoogte gehouden via radio en tv. Ook bezoekers van het paardentopsportevenement kunnen luisteren naar de uitzendingen, zaterdag worden er duizenden leen-handradio’s uitgedeeld waarmee de hele dag de crosscountry goed kan worden gevolgd. Het parcours van de crosscountry is erg uitgestrekt, waardoor het vaak lastig is om op de hoogte te blijven van het wedstrijdverloop. Deze radiootjes kunnen dan uitkomst bieden. Ze zijn zaterdag af te halen bij de speciale TV Enschede FM/1Twente-boog, achter de publieke tribune. Deze unieke service is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van provincie Overijssel en van ROC van Twente. Wie een smartphone met databundel bezit kan de uitzendingen ook beluisteren via de app en de site van TV Enschede FM. Lees verder...

Frekie is mooiste liedje van Wilmink en Bannink


Frekie is het mooiste liedje dat Willem Wilmink en Harry Bannink samen hebben gemaakt. Het liedje over een jongetje met het syndroom van Down staat op nummer 1 in de Wilmink en Bannink Top 10, die vrijdag bekend is geworden. De hitlijst is samengesteld vanwege het tweede Willem Wilminkfestival in Enschede. Op nummer twee staat Ben Ali Libi en de nummer drie is De oude school. Lees verder...

Breng je stem uit voor de Wilmink en Bannink Top 10


Frekie, Ben Ali Libi en De Oude School, het zijn zomaar drie titels van liedjes die door Willem Wilmink en Harry Bannink samen zijn gemaakt. De twee vrienden schreven samen zo’n 500 liedjes, niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen, zoals voor De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Sesamstraat. Vanwege het tweede Willem Wilminkfestival wordt een online verkiezing gehouden van de mooiste liedjes die Willem Wilmink en Harry Bannink samen hebben gemaakt. Op www.willemwilmink.nu kan worden gestemd voor deze Wilmink en Bannink Top 10. De hitlijst is een samenwerking tussen TV Enschede FM, Enschede Promotie en de organisatie van het festival. Lees verder...

Jannes maakt presentatiedebuut bij TV Enschede FM


Volkszanger Jannes maakt dinsdag op TV Enschede zijn debuut als tv-presentator. De Drentse zanger presenteert de tv-uitzending van de Zomerse 50, een jaarlijkse hitlijst met de vijftig grootste zomerhits. Lees verder...

Salsa Tequila populairste zomerhit in Zomerse 50


Dé zomerhit van 2014 is in handen van de Noor Anders Nilsen, zijn hit Salsa Tequila komt vanuit het niets op nummer 1 binnen in de Zomerse 50. De uitslag van deze jaarlijkse hitlijst is vandaag bekendgemaakt. De lijst met de meest populaire zomerhits is de komende weken te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België. Lees verder...

De Deure XXL vanaf 16 augustus op TV Enschede


Het muziekspektakel De Deure XXL dat donderdagavond 31 juli in Enschede wordt gehouden, is vanaf zaterdag 16 augustus elke week op TV Enschede te zien. Het programma is vanaf dezelfde datum ook te zien bij diverse andere lokale tv-zenders in Twente. De eerste uitzending is om 18.25 uur, met de hele avond elk uur een herhaling. Ook zijn de uitzendingen terug te kijken bij Uitzending Gemist op www.tvenschedefm.nl. Lees verder...

Open Dag FC Twente live op Enschede FM


De Open Dag van FC Twente is zondag 3 augustus live te horen op vijf radiozenders tegelijk, waaronder Enschede FM. De lokale omroepen TV Enschede FM, Radio Hengelo TV, RTV Borne en RTV Sternet brengen de hele middag een gezamenlijk programma vanaf het evenemententerrein. Deze omroepen werken, samen met de omroepen van Twenterand, Almelo en Hellendoorn, al langere tijd samen onder de noemer 1Twente. Ook de eigen radiozender van de voetbalclub, FC Twente Radio, zendt de Open Dag live uit via haar kanalen. De uitzending vanaf het buitenterrein van De Grolsch Veste is van 12.00 tot 18.00 uur. De radiostudio staat die middag nabij ingang D/E.  Lees verder...

Jaarlijkse strijd tussen de zomerhits weer losgebarsten


De strijd om de titel zomerhit van het jaar gaat vooralsnog tussen Calvin Harris met Summer en Salsa Tequila van Anders Nilsen. Met het mooie weer van dit moment is de strijd tussen deze twee en vele andere zomerhits volop losgebarsten. “Calvin Harris en Anders Nilsen scoren momenteel erg veel punten, maar het kan ook zomaar zijn dat deze maand nog een nieuwe hit ontstaat die deze twee inhaalt”, zo zegt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de jaarlijkse Zomerse 50. Tot 11 augustus kan op de site www.zomerse50.nl worden gestemd voor de Zomerse 50 van 2014, die wordt uitgezonden door meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Als hoofdprijs wordt een vakantie voor 16 personen in een luxe villa in Tsjechië weggegeven. Lees verder...

Films ROC-studenten te zien op TV Enschede


Tweedejaar-studenten van de opleiding Ondernemend Artiest van het ROC van Twente hebben drie korte speelfilms geschreven en geproduceerd. TV Enschede FM zendt deze drie speelfilms de komende zomerweken uit, van 8 juli tot en met 12 augustus. Lees verder...

NK Wegwielrennen live bij TV Enschede FM


Het Nederlands kampioenschap wegwielrennen in Ootmarsum is zaterdag en zondag te volgen bij TV Enschede FM. Op Enschede FM wordt beide dagen van 08.00 tot 18.00 uur urenlang live verslag gedaan van het wielerevenement. Daarnaast is op TV Enschede zowel op zaterdag als zondag om 20.00 uur een verslag van de dag te zien. De radio- en tv-uitzendingen zijn een samenwerking tussen de zeven lokale omroepen in Twente die zich verenigd hebben als 1Twente. Lees verder...

TV Enschede FM wint omroepprijs met Twents debat


TV Enschede FM heeft een landelijke omroepprijs gewonnen met het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat. Het debat won de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws & Actualiteiten. De vakjury maakte vrijdagmiddag de winnaar bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. Volgens jurylid Wouter Kurpershoek is het debat dusdanig professioneel dat ook de gevestigde landelijke omroepen er van kunnen leren. Lees verder...

Film over toekomst lokale omroep in premiere


Hoe ziet het medialandschap er over enkele jaren uit? En welke rol nemen de lokale omroepen daarbij in? Deze vragen stonden woensdag centraal op een conferentie in Beeld en Geluid in Hilversum. Stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM was door de organisatie uitgenodigd als tafelheer en jurylid. Hij is, met diverse partijen, bezig het medialandschap in Twente opnieuw vorm te geven.  Lees verder...

FBK Games en Hengelose Revue bij TV Enschede FM


De meest recente voorstelling Kom d’r in! van de Hengelose Revue beleeft tijdens de pinksterdagen zijn tv-première. De registratie is zowel zondag als maandag te zien op TV Enschede om 10.00 en 20.00 uur. Het amateurgezelschap de Hengelose Revue brengt al ruim zestig jaar voorstellingen met toneel in het Twents, muziek en dans. De voorstelling is via het Regionaal Mediacentrum Twente tegelijkertijd in heel Twente te zien bij de lokale omroepen. Lees verder...

Kom naar de Open Dag bij TV Enschede FM


TV Enschede FM houdt komende zaterdag een Open Dag. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn alle radio- en tv-studio's aan de Roomweg 79 vrij te bekijken. Aanmelden is niet nodig. Medewerkers geven die dag uitleg over het maken van programma's en wie wil kan zelf voor de camera staan of als dj oefenen.
Lees verder...

Twents debat genomineerd voor landelijke omroepprijs


Het Twents Gemeenteraadsverkiezingendebat 2014 dat op 5 maart werd gehouden in Enschede, is genomineerd voor een landelijke omroepprijs. De tv-uitzending is in de race voor de Lokale Omroep Award in de categorie Nieuws & Actualiteiten. Het debat op de campus van de Universiteit Twente was opgezet door TV Enschede FM en vele samenwerkingspartners. De avond werd uitgezonden onder de vlag van het Regionaal Mediacentrum Twente en was in heel Twente live te zien via TV Enschede en andere lokale zenders. Het was voor het eerst dat politieke partijen uit Twente samenwerkten om interactief in debat te gaan over de toekomst van hun regio. Anderhalf uur lang ging de discussie over de toekomst van Twente. Lees verder...

Afscheid Sander Boschker live op Enschede FM


Doelman Sander Boschker neemt dinsdag 20 mei afscheid als speler van FC Twente, na 25 jaar in het betaald voetbal. Om 19.30 uur wordt in De Grolsch Veste afgetrapt voor zijn afscheidswedstrijd. De Kampioenen nemen het op tegen de FC Twente Legends, een selectie van spelers die tussen 1989 en 2014 het FC Twente-shirt droegen. Omdat er ook supporters zijn die de wedstrijd niet bij kunnen wonen, wordt live op de radio verslag gedaan van de wedstrijd en alle festiviteiten.  Lees verder...

Nominatie TV Enschede FM voor Beste Lokale Omroep


TV Enschede FM is dit jaar opnieuw genomineerd voor de titel Beste Lokale Omroep van Nederland. De zeven nominaties zijn dinsdag bekend gemaakt door de OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland. De lokale omroep van Enschede is onder meer door de voorselectie gekomen vanwege de samenwerking met andere media in de regio, de lokale verbondenheid en het gebruik van nieuwe formats en technologieën. Lees verder...

BataRadio 21 uur live tijdens Batavierenrace


De Batavierenrace is ook dit jaar van begin tot eind te volgen via BataRadio. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld en tegelijkertijd ook het grootste studentenevenement van Nederland. Dit jaar is de 42e editie. Een team enthousiaste studenten maakt tijdens het evenement een uitzending op de radio van maar liefst 21 uur. Op www.batavierenrace.nl, via de Bata-app en via de lokale radiozender Enschede FM is deze uitzending te horen van vrijdag 9 mei 22.00 uur tot zaterdag 10 mei 19.00 uur.  Lees verder...

Documentaires over de oorlog bij TV Enschede


TV Enschede zendt op 4 en 5 mei twee documentaires uit over de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei is om 18.00 uur de documentaire Van Onmacht naar Kracht te zien. Deze documentaire gaat over de Joodse Raad Enschede, die tegen de zin van de Joodse Raad Amsterdam joden uit Enschede tijdens de Tweede Wereldoorlog liet onderduiken. De Raad werd in 1943 opgeheven omdat er in Enschede officieel geen joden meer waren. De documentaire wordt de gehele avond elk heel uur herhaald. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte.
Lees verder...

Unieke Enschede Marathon bij TV Enschede FM


ENSCHEDE – De Enschede Marathon is dit jaar op een bijzondere manier te volgen bij TV Enschede FM. Naast het live-verslag op radio en tv kunnen de lopers en de bezoekers hun eigen wedstrijdverslag samenstellen onder de noemer Mijn Enschede Marathon. Dit persoonlijke marathonverslag, met commentaar van de bekende cabaretier en marathonloper Dolf Jansen, kan vervolgens eenvoudig gedeeld worden via social media. Thuiskijkers kunnen ook een eigen filmpje maken door bepaalde momenten op de dag te markeren in een app. De opzet van Mijn Enschede Marathon is zo vernieuwend dat de provincie Overijssel het project financieel steunt. Zie ook de website mijn.enschedemarathon.nlLees verder...

Pasen met muziek en theater bij TV Enschede FM


TV Enschede FM brengt deze paasdagen diverse extra uitzendingen op televisie, met veel muziek en theater. Op TV Enschede is op eerste en tweede paasdag Twente Plat te zien, met sketches, liedjes en conferences in het Twents. Deze show trok in heel Twente en in de Achterhoek volle theaterzalen. De show is beide paasdagen te zien op TV Enschede om 10.00 en 20.00 uur. Lees verder...

Uitslagenavond verkiezingen live op TV Enschede


Woensdagavond 19 maart stelt de gemeente het stadhuis open vanaf 20.30 uur voor iedereen die live de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen wil volgen. Op de uitslagenavond wordt van 21.00 uur tot middernacht vanuit de Burgerzaal in het stadhuis een live-uitzending verzorgd, in samenwerking met TV Enschede FM, Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente. Exit-polls, twitterberichten, interviews, politieke analyses, een heuse Red Room en verrassingsoptredens zijn de ingrediënten. Lees verder...

Verhalen uit het Van Heekpark op TV Enschede


TV Enschede FM start vrijdag 21 februari met ‘Verhalen uit het Van Heekpark’, een serie documentaires over de geschiedenis van het park in Enschede. Elke vrijdag zijn een aantal verhalen te zien die over het park gaan, over gewonnen liefdes en verloren sportwedstrijden, het verdriet van de oorlog en de vuurwerkramp en de sfeer van vroeger en nu. De reportages zijn gemaakt door studenten Media, Informatie en Communicatie van Saxion. Het programma is vrijdags te zien op TV Enschede om 18.20 uur, na het TV Enschede Nieuws en TwenteBreed, en wordt elk uur herhaald. TV Enschede is te ontvangen op kanaal 40 van Ziggo digitaal en bij de diverse glasvezelproviders. Kijk voor meer informatie op www.tvenschedefm.nl. Lees verder...

Muziek en theater rond de jaarwisseling


Rond de jaarwisseling brengt TV Enschede FM diverse bijzondere programma’s op radio en tv, met vooral veel muziek en theater. Op oudejaarsavond is om 20.00 uur de meest recente voorstelling Jong Geleerd van de Hengelose Revue te zien op TV Enschede. Om 23.00 uur is er de Video Year Mix, gemaakt door vj Boy Bruynzeel uit Haaksbergen. Deze videomix brengt in een uur de grootste hits van het afgelopen jaar, in beeld en geluid. Lees verder...

Een muzikale kerst met TV Enschede FM


Tijdens de kerst zendt TV Enschede FM veel extra programma’s uit op radio en tv, met vooral muziek en theater. Op TV Enschede is op kerstavond om 20.00 uur de theatervoorstelling Het Wonder van de Oude Markt te zien, waarin twee warenhuizen met elkaar de strijd aangaan om de meeste kerstcadeaus te verkopen. Deze voorstelling wordt gespeeld door Studio 65. Lees verder...

TV Enschede FM op zoek naar grootste kersthits


De grootste kersthits zijn ook dit jaar te horen in de Winterse 50 bij TV Enschede FM. In deze jaarlijkse hitlijst staan de 50 meest populaire kersthits ooit gemaakt. Op www.winterse50.nl kan van 6 tot en met 15 december gestemd worden voor de Winterse 50 2013. Wie wil stemmen kan online een top 5 met de favoriete kersthits invullen. Alle stemmers maken zo kans op een vakantie voor 16 personen in een luxe villa in Tsjechië. De Winterse 50 van dit jaar wordt rond de kerstdagen uitgezonden bij meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Enschede FM zendt de Winterse 50 dit jaar uit op vrijdag 20 december van 14.00 tot 18.00 uur. Ook is er een herhaling op eerste kerstdag van 12.00 tot 16.00 uur. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial die bij veel lokale omroepen te zien is. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.
  Lees verder...

Tienduizenden kijkers stream Military Boekelo


De live-stream van de Military Boekelo-Enschede heeft de eerste twee dagen al tienduizenden kijkers getrokken. Gemiddeld keken er op hetzelfde moment zo’n 2500 mensen naar de verrichtingen van de ruiters en hun paarden.De eerste twee dagen deden alle combinaties de dressuurproef, waarna op zaterdag de spectaculaire cross-country is en op zondag het afsluitende springconcours. De live-stream was dit jaar voor het eerst opgezet door TV Enschede FM. De grote toestroom van kijkers zorgde ervoor dat de capaciteit fors verhoogd moest worden, zodat de internetstream niet overbelast raakt.
Lees verder...

Memphis al 25 jaar op de radio


Het befaamde ondernemersprogramma Memphis viert deze week het 25-jarig bestaan. Al 25 jaar lang is het ondernemerscafé op de radio te horen, eerst bij RTV Oost en sinds september 2012 bij de lokale omroepen in Twente. Vrijdag is van 18.00 tot 19.00 uur de jubileumuitzending van Memphis te horen. In deze uitzending zijn te gast Memphis-bedenker John Landewé, Jan Willem Tusveld van Vinden.nl en Arné Bagerman en Herman Spenkelink van IKT, de Industriële Kring Twente. Memphis is te beluisteren bij de lokale omroepen in Twente; AA FM, Delta FM, Enschede FM, Hofstreek FM, HOi FM, Radio 350, Radio Borghende, Radio Hengelo, Regio FM en Sternet FM. Lees verder...

Military Boekelo uitgebreid bij TV Enschede FM


TV Enschede FM doet ook dit jaar uitgebreid verslag van de Military Boekelo-Enschede op radio en tv. Onder de noemer Military Vandaag komen vier dagen lang de live radio-uitzendingen van Enschede FM uit een mobiele studio op de Herfst Fair. Op TV Enschede is elke avond een special over het paardentopsport-evenement te zien en op de website www.tvenschedefm.nl staan steeds de actuele ontwikkelingen en uitslagen. In alle uitzendingen staan uiteraard de prestaties van de deelnemende ruiters centraal. Verslaggevers Dirkje Rengerink en Bennie Spijkerman halen veel ruiters voor hun microfoon. Verder veel aandacht voor het randgebeuren, met impressies van de Herfst Fair en interviews met bezoekers. In de mobiele studio komen ook diverse gasten, zoals vaste Military-bezoeker Menno Buch en presentator Jan Medendorp, en er is een live-optreden van het Nederlands Symfonieorkest. Lees verder...

TV Enschede FM genomineerd voor Vrijwilligersprijs


TV Enschede FM is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. De omroep krijgt de nominatie doordat er met de inzet van 160 vrijwilligers al jarenlang radio- en tv-programma’s worden uitgezonden van hoge kwaliteit. Naast de vele vrijwilligers zijn bij de lokale omroep van Enschede ook 20 stagiaires en een aantal betaalde krachten actief. Stemmen voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs kan tot en met eind oktober op www.ovp2013.nl. Er zijn in totaal 60 organisaties uit de provincie genomineerd. De winaars worden op vrijdag 1 november in het Provinciehuis in Zwolle bekendgemaakt. Lees verder...

Beeldende kunst in beeld op TV Enschede


Vanaf vrijdagavond is op TV Enschede het nieuwe televisieprogramma Het Beeld van Enschede te zien. Deze 12-delige reeks is ontwikkeld door TV Enschede FM en Enschede Promotie. Presentatrice Marly Wilens verkent de wereld van de beeldende kunst in Enschede. Ze krijgt daarbij hulp van de eigenzinnige culturettevedette Porgje Wulk, een typetje van Jerry Kroezen. Het programma geeft daarnaast een overzicht van aankomende exposities en via social media worden kijkers bij het programma betrokken. Het Beeld van Enschede is te zien op de vrijdagavond om 18.25 uur en wordt daarna elk uur herhaald. TV Enschede is in heel Twente te zien op kanaal 40 digitaal bij Ziggo, bij de glasvezelproviders en via www.tvenschedefm.nl, waar alle afleveringen na uitzending terug te kijken zijn. Lees verder...

Avicii scoort de zomerhit van 2013


De Zweedse dj Avicii heeft de zomerhit van 2013 te pakken met zijn hit Wake me up. De plaat komt vanuit het niets op nummer 1 binnen in de Zomerse 50, zo maakt de organisatie vandaag bekend. De jaarlijkse hitlijst met de meest populaire zomerhits is de komende twee weken te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België. “Er zijn dit jaar meer dan 110.000 stemmen uitgebracht, een nieuw record”, zo vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM. “Veel mensen houden van zomerhits, het zijn de nummers die je een zomers, zonnig en vrij gevoel geven.” Lees verder...

Tropische tukker kanshebber voor zomerhit van het jaar


De zomerhit van het jaar kon wel eens uit onverwachte hoek komen. ‘Tropische tukker' Jeffrey Spalburg heeft momenteel een YouTube-hit met zijn nummer Hengelo-o-o. Lees verder...

Zwarte Cross Week bij de Ochtendshow


In de Ochtendshow Twente is het van 15 tot en met 19 juli Zwarte Cross Week. Luisteraars maken elke dag kans op kaarten voor dit muziek- en crossevenement in Lichtenvoorde. In het dagelijkse prijzenpakket zitten ook t-shirts en pizza-bonnen voor tijdens het bezoek aan het festival. Lees verder...

Open Huis FC Twente zondag live op de radio


Zondag is het Open Huis bij FC Twente. In en rond De Grolsch Veste is van 12.00 tot 18.00 uur van alles te beleven, zoals de traditionele spelerspresentatie, een grote vuurwerkshow en de handtekeningensessie met de spelers. Bezoekers mogen voor het eerst ook op het veld komen. Lees verder...

Korte films ROC-studenten in première bij TV Enschede


Tweedejaars studenten van de opleiding Ondernemend Artiest van ROC van Twente presenteren hun eigen korte film-producties. De drie korte films ‘Leeg’, ‘Krassen’ en ‘Vlinder’ gaan maandag 8 juli in première op TV Enschede. Lees verder...

Samenwerking is de toekomst bij lokale en regionale media


Lokale en regionale media zullen steeds meer moeten samenwerken, anders zal de journalistiek in de regio sterk verschralen. Dat is de voorspelling die maandagmiddag werd geuit tijdens een landelijk mediacongres in Enschede. Lees verder...

Ontwikkelingen rond MST te zien in Uw Ziekenhuis


Op woensdag 12 juni start bij TV Enschede het nieuwe programma ‘Uw Ziekenhuis'. Dit programma geeft een blik achter de schermen van Medisch Spectrum Twente in Enschede. Lees verder...

Scholen gaan de strijd aan in Bok Bijt School


Vanaf maandag 27 mei is op TV Enschede het nieuwe programma Bok Bijt School te zien. De eerste uitzending is om 18.10 uur, daarna wordt het programma elk uur herhaald. Lees verder...

Optredens Jazz Festival Enschede live op internet


TV Enschede FM zendt dit weekend live de avondoptredens uit van het International Jazz Festival Enschede. Lees verder...

Pinksterdagen met Twente Plat en Wouter Muller


TV Enschede FM heeft tijdens de pinksterdagen een aangepaste programmering met diverse speciale uitzendingen. Lees verder...

BataRadio doet live verslag Batavierenrace


De jaarlijkse Batavierenrace is ook dit jaar weer van begin tot eind te volgen via BataRadio. Met een nieuw en enthousiast team studenten wordt een uitzending gemaakt van meer dan 20 uur. Lees verder...

Enschede Marathon live bij TV Enschede FM


De Enschede Marathon is ook dit jaar exclusief live te zien op TV Enschede. De live-uitzending begint zondag 21 april om 10.00 uur en loopt door tot 16.00 uur. Lees verder...

Supportersavond FC Twente live op Enschede FM


De jaarlijkse supportersavond van FC Twente is dinsdagavond ook live te volgen op de radio, onder meer bij Enschede FM. Lees verder...

Stroinkslanden laat zich zien op TV Enschede


Op donderdag 4 april start TV Enschede met het nieuwe programma Blokje Om. De uitzendingen worden gemaakt door bewoners van de wijk Stroinkslanden. Lees verder...

Pasen met muziek en cabaret bij TV Enschede FM


TV Enschede FM brengt deze paasdagen diverse extra uitzendingen op radio en tv. Lees verder...

Dagelijks Skills-Journaal op TV Enschede


TV Enschede FM brengt tijdens de vakwedstrijden Skills Talents elke avond en nacht een Skills-Journaal. De dagelijkse uitzending is te zien op 21, 22 en 23 maart na het TV Enschede Nieuws van 18.00 uur. Lees verder...

TV Enschede brengt verhalen uit Enschede Zuid


TV Enschede FM start op vrijdag 1 februari met de nieuwe tv-serie ‘Verhalen uit Enschede Zuid', een reeks documentaires over de geschiedenis van Helmerhoek, Stroinkslanden en Wesselerbrink.  Lees verder...