bel redactie 053 - 432 75 27

Regionaal

Nieuwe Venenroute geheel over Haaksbergs grondgebied

Gepubliceerd op: 18/08/2017

Sinds kort is de vernieuwde Venenroute (voorheen de Buurserzandroute) per fiets berijdbaar. Dat meldt degroenewaaier.nl. De route van 47 km voert u, via met het De Groene Waaier logo aangeduide knooppunten, langs het unieke ecologische Waterpark Het Lankheet, door de zeldzame hoogveennatuur van het Haaksbergerveen, het grensoverschrijdende Witte Veen en langs dopheide en de eeuwenoude en mystieke jeneverbesstruiken van het Buurserzand.

Onderweg kan het zomaar zo zijn dat u de (kleine kudde) heidekoetjes, de Haaksbergse schaapskudde, Hereford runderen of de Schotse hooglanders tegenkomt. En natuurlijk het ‘echte’ wild dat het Haaksbergse grondgebied bevolkt zoals het ree, het wildzwijn, de das en de vele vogelsoorten en het kleinwild.

Komt u iets bijzonders onderweg tegen? Maak er een foto van of meldt het. U kunt uw reactie sturen naar redactie@degroenewaaier.nl
Lees verder...

VIDEO: Elvis Presley 40 jaar overleden

Gepubliceerd op: 16/08/2017

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Weinig doden krijgen veertig jaar na hun overlijden zo veel aandacht als Elvis Presley. Alle media komen met verhalen op de sterfdag van 'The King'. Bij Graceland, het landgoed van Elvis Presley, verzamelen zich ieder jaar grote groepen fans in de dagen rond de sterfdag van de zanger.

"De man heeft een van God gegeven stem en een geweldig charisma", verklaart fan Patrick Dickers. RTV Sternet ging bij hem langs op deze dag.
Lees verder...

VIDEO: CLV gebouw van boven

Gepubliceerd op: 15/08/2017

In de zomermaanden kan de vakantieganger of inwoner van Haaksbergen de trappen betreden van de silo van het CLV-gebouw aan de Parallelweg in Haaksbergen en vanaf de uitkijktoren genieten van een 360 graden uitzicht over Haaksbergen.

Het karakteristieke monument met de kenmerkende silo bestaat al honderd jaar. Directeur Brian Wegdam van het Haaksbergse bedrijf Wegdam Food Link is de nieuwe eigenaar van het CLV-gebouw. Binnenkort zal hij gaan beginnen met het verbouwen van het gebouw.
Lees verder...

Meer Regionaal