bel redactie 053 - 432 75 27

Regionaal

VIDEO: Achterummekiekn: Atletiek in 1989

Gepubliceerd op: 25/03/2017

Het heden en verleden. Er zijn veel inwoners van Haaksbergen die graag terug zien hoe het vroeger in Haaksbergen was. Hoe het centrum er uitzag, festiviteiten van vroeger en oude gebouwen. Daarom gaat RTV Sternet terug in de tijd met "Achterummekiekn".

Elke week duiken we in ons archief om er iets mooi uit te halen. Achterummekiekn is te volgen via facebook, youtube en in het programma "Haaksbergen in beeld".

In deze aflevering: Atletiek in 1989, wie kan zich dit nog herinneren ?
Lees verder...

Na-competitie Borhave nadert ontknoping

Gepubliceerd op: 24/03/2017

De na-competitie van het handbal nadert z'n ontknoping. Na de nipte nederlaag tegen V en L en het weekje rust is het zaak om zondag aanstaande de definitieve stap naar handhaving op het hoogste niveau te zetten. Borhave speelt dan tegen E en O uit Emmen, die in de stand direct onder Borhave staan op slechts 1 punt afstand. Winst betekent vrijwel zeker handhaving! Zondag 26 maart aanstaande volgt om 13 uur in de sporthal van Borhave wellicht de ontknoping van een mooi seizoen. Borhave heeft de steun van haar supporters hard nodig!!!

Borhave is bovendien voor het eerst in haar bestaan, doorgedrongen tot de halve finale van de beker. In die halve finale speelt Borhave op dinsdag 4 april om 20.30 uit tegen VOC uit Amsterdam, de huidige bekerhouder en koploper uit de reguliere competitie. Een zware tegenstander, maar bij bekerwedstrijden is alles mogelijk. Wilt u dit live meemaken, schrijf u dan in voor de supportersbus op sponsor@borhave.nl. Bij voldoende deelname ondersteunen de supporters de dames tijdens deze voor Borhave historische wedstrijd met een enthousiast collectief. Kijk op borhave.nl voor meer info.
Lees verder...

VIDEO: Haaksbergse Engelse Mijlenloop 26 maart 2017

Gepubliceerd op: 24/03/2017

Op zondag 26 maart 2017 vindt de 23e editie plaats van de Haaksbergse Engelse Mijlenloop. De wedstrijd zal plaatsvinden op een geheel vernieuwd parcours.

De start en finish van de Oosting makelaardij 5 Engelse Mijl en de 10 Engelse Mijl is zoals gebruikelijk om 12.00 uur op de Markt. De route loopt via buurtschap Honesch, het Mariakapelletje aan de Bekkevosweg, de Oostendorper Watermolen en via park Groot-Scholtenhagen weer naar het Centrum. De 5 EM-lopers lopen deze ronde 1 keer en de deelnemers aan de 10 EM lopen twee ronden.

Nieuw dit jaar is de Jeugdloop over 2 km. Deze loop start om 12.00 uur op de atletiekbaan van AVH aan de Scholtenhagenweg 39 en loopt over het laatste deel van het parcours van de Mijlenloop. Na ongeveer 7 minuten zal de jeugd finishen op de Markt. De jeugd moet wel op eigen gelegenheid naar de atletiekbaan voor de start. Gestreefd wordt om onder begeleiding van een looptrainer van AVH gezamenlijk in te lopen naar de startlocatie (circa 2 km). De deelnemers vertrekken om 11.15 uur vanaf het plein voor het wedstrijdsecretariaat in ‘De Kappen’. Onderweg zal er voor een gezamenlijk warming-up worden gezorgd. Indien nodig zullen eventuele kledingstukken (voor eigen risico) weer worden teruggebracht vanaf de startlocatie naar De Kappen.

Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom! Neem je fanclub gezellig mee. In deze nieuwe opzet zijn er continue lopers in het centrum om aan te moedigen en de winkels zijn deze dag geopend. Kom op deze eerste lentezondag genieten van een middagje Haaksbergen natuurlijk!
Lees verder...

Meer Regionaal