bel redactie 053 - 432 75 27

Straks ook bussen door Enschedese fietsstraat

Gepubliceerd op: 26/09/2017

Straks ook bussen door Enschedese fietsstraat

In de fietsstraat Zweringweg door Stadsveld en Pathmos komen fietsers en bussen elkaar straks tegen. Dit komt vanwege een wijziging in de dienstregeling van Syntus.

Buslijnen 4 en 5 gaan verdwijnen en maken plaats voor één nieuwe buslijn in Stadsveld en Pathmos. Dat wordt duidelijk uit een aankondiging van de gemeente dat er drie nieuwe bushaltes worden geplaatst.

Een van de bushaltes komt aan de Zweringweg, ter hoogte van de kruising met de B.W. ter Kuilestraat. Opvallend, want de Zweringweg is ook een fietsstraat. Een straat waar fietsers worden 'beschermd' en gemotoriseerd verkeer zich te gast voelt. Gebruikers van fietsstraten hebben voorrang op alle kruispunten, met uitzondering van de hoofdwegen zoals de singels.

Zorgen in de buurt
In de bezwarenprocedure voor de fietsstraat Zweringweg hebben omwonenden hun zorgen geuit over de aanwezigheid van een bus in de smalle straat. Ook bewoners van 't Bruggert hebben vraagtekens gezet bij de busroute die over fietsstraat Cornelis Troostlaan/Bruggertstraat gaat. De gemeente erkent in de beantwoording dat een busroute en fietsstraat geen ideale combinatie is, maar dat wanneer een fietsstraat niet de kortste route door de wijk is, fietsers automatisch toch van de oude route (dus de busroute) gebruik zullen maken.

Syntus kan op dit moment nog niets zeggen over wijzigingen in de buslijnen 4 en 5. Er worden nog gesprekken gevoerd met de gemeente en de provincie. Binnen twee weken verwacht de vervoerder meer duidelijkheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

‹ Terug naar nieuws headlines overzicht